Idézetek"Bármihez, amit megtehetsz vagy megálmodsz fogj hozzá! A merészségben zsenialitás, erő és varázslat rejlik." ( Goethe)

  A bölcsesség valójában nem valamilyen állomás, ahová megérkezel, hanem az, ahogyan utazol.
Ha túl gyorsan utazol, nem látod a tájat.
" A TÜKRÖT ARRA HASZNÁLJUK, HOGY AZ ARCUNKAT NÉZZÜK, A MŰVÉSZETET PEDIG ARRA, HOGY A LEKÜNKET LÁSSUK"
  Georg Bernard Show

Mert a tehetség kevés. Az értelem is kevés. A műveltség is kevés ahhoz, hogy valaki művész legyen. Mindehhez végzet kell, melyet nem lehet félreérteni, s melyet semmiféle emberi erő vagy szándék nem tud megmásítani.


“Minden ember legmélyebb érzelmi szükséglete, hogy szeressen és viszontszeressék. Ha érezzük mások szeretetét, képessé válunk a bennünk rejlő lehetőségek kibontakozására, ennek hiányában azonban csupán a túlélésért küzdünk.”

"A szépség mindenütt ott van. Nem rajta múlik, hogy nem tudjuk meglátni." (Rodin) 


Nem lehet leírni,egy ember életét, és nem is fogom. Egy kapcsolat ne a különbségekről, hanem a hasonlóságokról szóljon! A hibát könnyű észre venni, a szépséget nehezebb. A szépségnek belülről kell jönnie, ahogyan a szeretetnek is. A belső nyugalmat ne a másikban keresd. Önmagadban! Ahogy a békét is! Ha ez nincs meg, fedezd fel! Hol? >Önmagadban<


Amikor arról kérdezték a Dalai lámát, hogy mi az, ami leginkább meglepi az emberiséggel kapcsolatban, ezt válaszolta:
"Az ember. Mert feláldozza az egészségét, hogy pénzt keressen, aztán feláldozza a pénzét, hogy visszaszerezze az egészségét.
És mivel olyan izgatott a jövőjével kapcsolatban, elfelejti élvezni a jelent;
az eredmény az, hogy nem él sem a jelenben, sem a jövőben; úgy él, mintha soha nem halna meg és aztán úgy hal meg, hogy soha nem is élt igazán."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése