2012. november 8., csütörtök

Elegáns cikk cakk nyakék minta

A gyöngyfűzés csoportban osztotta meg egy hölgy ezt a mintát. Kicsit nehezen érthető volt, ezért készítés közben készítettem hozzá képeket...


Lássuk csak, igy kepet es rajzot összevetve, nem olyan nehez az! (oroszul en sem tudok, de szerintem az egy eliras, 6mm-es es 10mm-es teklabol keszul. [nem 1.0mm])


 Tehat mikor kesz az alap teklagyöngysor, a díszítés a kovetkezo: A sötétebb (nálam fehér) színű kásákkal kezdjük, végig az egész nyakláncon, egyszerre fűzzük a felső és az also sorra a kis "Y" alakot. A fekete nyilak szerint haladunk:kijövünk a középső teklából, felveszünk 7db kását, beöltünk a felső teklába balról, felveszünk 4db kását, majd visszaöltünk az előzőleg felvett 7 kásánk első 3 szemébe, az "Y" szárába. Majd megyünk tovább újra a középső teklasor második gyöngyébe. Itt ugyanúgy ismételjük az egészet, csak "lefelefejjel" lesz mivel most az also sort díszítjük. Ha ez megvan, végig az egész nyakéken, akkor már csak a világosabb (bordó) kásákkal kell végigmenni a középső soron, beöltögetve a sötét kásák közé. A képen 8 szemet számolok ( nekem 7 kellett), de ki kell próbálni, különbség van a gyöngyfajták között!


A világosabb (bordó) kásákat a középső gyöngyökre építettem rá: az utolsó képen a fekete nyíl azt mutatja, hogy átdugod a tűt a középső gyöngyön, felszedsz rá 7-8 világos kását (de ezt ki kell próbálni, hány kell ahhoz, hogy a gyöngy egyik végétől a másikig átérjen) és ugyanabba a gyöngybe hátulról visszabújsz.

Nem tudom ki csinálta a szöveges kiegészítést de nagyon köszönöm!
Tehát ez a minta nem az enyém, csak érthetőbbé akartam tenni a leírását! Remélem sikerült! :)
Jó fűzést!

5 megjegyzés: